2024. Február 25., vasárnap. Névnap: Mátyás

Lukácsházi Gyöngyház Óvoda, Bölcsőde és Konyha

9724 Lukácsháza, Nagycsömötei utca 8.
Telefon / fax: +36-94/200-241
E-mail: gyongyhazovoda@gmail.com

Óvodánk Vas Megye nyugati részén, Kőszeg és Szombathely között található. Fenntartónk a Lukácsházi Óvodafenntartó Társulási Tanács, mely mögött  Lukácsháza, mint székhely, és 6 környező település áll. / Gyöngyösfalu, Kőszegpaty, Nemescsó, Pusztacsó, Kőszegdoroszló és Cák/

Lukácsházán 1974 óta működik óvoda.  Azóta az intézmény jelentős átalakuláson ment keresztül. Az óvoda sokáig két épületben működött, 3 csoporttal. Pályázat adta lehetőséggel élve,  2014. szeptember 1-től egy XXI. századnak megfelelő épületegyüttesben kezdhettük meg a nevelési évet, immár az igényeknek megfelelően 4 csoporttal. A csoportszobák, és a hozzájuk tartozó gyermeköltözők és gyermekmosdók mellett fejlesztőszobával és sószobával is gazdagodtunk. Tágas tornateremmel is bővült az intézmény, mely nem csak a gyermekek mozgásigényét hivatott kielégíteni, de közös programjaink ( színházi előadások, ünneplések, hagyományőrző közös programok, stb. ) színtere is. 

Udvarunk tágas, sok zöld felülettel, változatos mozgáslehetőséget biztosít a gyerekeknek.

Az óvoda építésével párhuzamosan egy 400 fő ellátására alkalmas konyha kialakítására is sor került. A legmodernebb konyhatechnikát alkalmazva látjuk el a bölcsődés, óvodás, iskolás korosztály étkezését, valamint dolgozói, szociális és vendégétkezés lehetőségét is biztosítjuk. Konyhánk ügyel a modern élelmezési előírások, és a házias ízek harmóniájára.

Az intézmény  4 csoportjába maximum 120  kisgyermeket tud felvenni. Nevelésüket, gondozásukat 8 óvodapedagógus és 4 dajka néni segíti, valamint 1 fő pedagógiai asszisztens. 

Óvodai programunk a magyar nép kulturális értékeinek átadását, az alkotó, harmonikus gyermeki személyiség kibontakoztatását, pozitív érzelmekben és élményekben gazdag óvodai élet megteremtését helyezi középpontba. Az óvodapedagógusok a gyermekcsoportok, egyének igényeit figyelembe véve legjobb tudásuk szerint szervezik meg az egész napos óvodai tevékenységet. 

Év közben különböző programokkal színesítjük a mindennapokat, pl. szüreti mulatság táncházzal, gesztenyesütés, báb-, és zenés előadások, kirándulások, múzeum látogatások, stb. Délutánonként a gyerekek különböző elfoglaltságok közül választhatnak, mint a néptánc, modern tánc és hitoktatás, de nagyon népszerű a gyerekek körében  a Bozsik program által felügyelt foci is. 

Bölcsődénk 2018. januárjában nyitotta meg kapuját. 12 kisgyermeknek ad otthont. A bölcsődei nevelésben azon családban élő gyerekek ellátását kell biztosítani, akiknek a szülei munkavégzés, betegség vagy egyéb ok miatt nem tudják megoldani a gyermek napközbeni gondozását, nevelését. 

Tágas, szépen díszített csoportszobában  a kicsik biztonságot adó környezetben nevelkedhetnek. 

Az intézmény célja, hogy a kicsik az alapvető kulturhigiénés és társas együttélés szabályait megismerjék, elősegítjük, hogy ezek beépüljenek a gyermek szokásrendszerébe. Sok-sok mesével, dallal, mondókával, játékkal fejlesztjük a beszédfejlődést, a gyermek szókincsének gyarapodását, érzelmi érését. Az egészséges életmód megalapozását, korszerű táplálkozást, levegőn való tartózkodást, nyugodt pihenést biztosítunk a kicsik számára. A gyermekekről 2 kisgyermeknevelő és 1 bölcsődei dajka gondoskodik. 

Az intézmény elérhetőségei:

 

Levelezési cím: 9724 Lukácsháza, Nagycsömötei u. 8.

 

Intézmény vezető: 94/200-241                       e-mail: gyongyhazovoda@gmail.com

                           06 30/9857751

 

Bölcsőde: 06 30/9857752

                                                                                            

Óvodatitkár: 06 30/9857751                          e-mail: gyongyhazovoda1@gmail.com

 

Élelmezésvezető: 06 30/9857750                   e-mail: lhazi.ovoda@gmail.com

                       fax: 94/ 368-242

további linkek


Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek