2024. Július 22., hétfő. Névnap: Magdolna

Gyöngyös - Pinka – Répce Menti Polgári Egylet

9724 Lukácsháza, Tanács u. 6.
Telefon / fax: 20/9509 135, 30/957 3927:

2014. június 6-án - a megszűnt Európai Borlovagrend kőszegi legátusának 22 volt tagja - attól a szándéktól vezérelve, hogy a baráti társaság maradjon együtt, megalakították a Gyöngyös - Pinka – Répce Menti Polgári Egyletet.

Elfogadásra került az Alapszabály, megválasztásra került a 3 fős Elnökség: Albert Csaba elnök, Gyarmati Mihály alelnök, Garas Kálmán titkár. A pénzügyeket dr. Jónás Zsigmond intézi. Taglétszámunk 2017. december 31-én 53 fő.

Egyesületünk tevékenységének célkitűzéseit az Alapszabály tartalmazza. Legfőbb célunk, hogy a tagságunk részére havi rendszerességgel – évi 8-10 alkalommal – váltakozó helyszíneken megtartott összejövetelekkel lehetőséget adjunk a térség gazdasági, kulturális életének megismerésére, a szabadidő hasznos, tartalmas eltöltésére.

Kiemelt feladataink között szerepel a térség gasztronómiájának, szőlő és borkultúrájának népszerűsítése. Ezt az eddig megvalósított programok, rendezvények is igazolják, éppúgy, mint az Egyesület működési területének megválasztása. Mindhárom névadó vízfolyásunk mellett ott vannak a szőlőskertek Kőszeghegyalján, Csepregen és Vaskeresztes térségében is. De merítünk más kulturális, sport és művészeti ágak kínálatából is.

És felkínáljuk együttműködésünket, segítségünket más szervezeteknek, önkormányzatoknak. Ezt bizonyítandó vettünk részt a 2017. évi Községi Óévbúcsúztatón és támogattuk az Óvoda részére defibrillátor beszerzését.

 

további linkek


Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek