2024. Március 19., kedd. Névnap: József, Bánk

Labdarúgás

Lukácsháza SE
1930-ban megalakult az első labdarúgócsapat Nagycsömötén. Ezután minden búcsú alkalmával megmérkőzött a szomszédos falvak futballcsapataival. Legendás hírű kapusa volt Zadravecz Ferenc. Nagy gondot jelentett a labdarúgópálya hiánya. A csapat első felszerelése egy sárga trikó volt, melyet mindenki a saját pénzén vásárolt. Nagy fordulatot jelentett a futballsport fejlődésében az 1948. évi MHK-mozgalom megalapítása, mert vele együtt sportpályát is kapott a község.
1960-ban megalakult Lukácsházán a sportkör. Ennek keretében a futballcsapat rendszeresen részt vett a járási, később megyei labdarúgó-bajnokságokon. A futballcsapat szponzora a Gépállomás, később a Keripar volt. A legeredményesebb időszakban Németh József vezette a sportkört, a labdarúgócsapatot, melyben olyan kiváló játékosok játszottak, mint Bokor József, Kákosi Endre, Albert Miklós (kapusok), Szalai János, Komálovics Géza, Horváth Imre, Mészáros István, Ragasits László, Kiss Endre, Stampf László, ifj. Zadravecz Ferenc és még sorolhatnánk. A futballpálya mellett felépült sportöltözőt és környékét 1978-ban villamosították, azóta korszerű futballpályával rendelkezünk.

A 2014/15-ös bajnokságban a csapat 2. helyen végzett a megyei 2. osztályban, s így a 2015/16-os bajnokságot már a megyei 1-ben folytatja.

további linkek


Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek