2023. December 01., péntek. Névnap: Elza

Ebösszeírás

Tisztelt Ebtartó!

Kedves Kutyatulajdonos!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat – ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. 

 

A 2023. évi ebösszeírás teljesítése céljából kérem a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatal illetékességi területéhez tartozó települések (Lukácsháza, Gyöngyösfalu, Pusztacsó, Nemescsó, Kőszegpaty, Kőszegszerdahely, Kőszegdoroszló, Cák) közigazgatási területén tartott, négyhónaposnál idősebb ebek tulajdonosait / tartóit, hogy a tartásukban lévő eb(ek)re vonatkozó adatokat

2023. szeptember 18. napjától - 2023. november 30. napjáig

az alábbi felületen (ide kattintva)

elektronikus formában szíveskedjenek szolgáltatni. Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv adatai alapján.

Tájékoztatom a Tisztelt Ebtulajdonosokat/ Ebtartókat, hogy abban az esetben is ki kell tölteni az adatlapot, ha az már a korábbi években megtörtént.

Azon Ebtulajdonosok / Ebtartók, akik számára az elektronikus adatszolgáltatás teljesítésére nincs lehetőség, adatszolgáltatási kötelezettségüket a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatalnál beszerezhető formanyomtatvány kitöltésével és annak helyszínen történő leadásával is teljesíthetik.  

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Felhívom a Tisztelt Ebtulajdonosok / Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után, melynek alapösszege 75.000 Ft.

Együttműködését köszönöm!

 

Lukácsháza, 2023. szeptember 12.

 

                                                                                                 dr. Czenki Balázs

                                                                                                          jegyző

további linkek


Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek