2024. Március 28., csütörtök. Névnap: Gedeon, Johanna

2015. évi Gencsapáti Borversenyen

Dátum: Április 11.

F E L K É R É S a 2015. évi Gencsapáti Borversenyen való részvételre

1990 óta közösen, felváltva rendezzük meg Lukácsháza Község Önkormányzatával a környék boros gazdái közt egyre népszerűbb versenyt. Idén Gencsapáti következik, így tisztelettel felkérjük a térségünk boros gazdáit, tiszteljék meg nevezésükkel, részvételükkel rendezvényünket 2015-ben is.

A borverseny időpontja: 2015. április 11. (szombat) 9,00 óra. A borverseny helye: Művelődési Ház és Könyvtár, Gencsapáti Szentegyház u. 5.  A borversenyt két kategóriában rendezzük meg: 2014. évjáratú fehér és vörös borok versenye. Minden saját termelésű, újborral (2014-es évjárat) lehet nevezni, amely oltványszőlőből készült, és amelyből fajtánként legalább 50 l készlettel rendelkezik a nevező. Egy gazda több borral is nevezhet. A nevezett borokból a verseny szakszerű lebonyolítása érdekében fajtánként 2-2 0,75 l-es (zöld színű palackban) mintát kell leadni. A borversenyre nevezési díj nincs. 

Borok leadása: a Gencsapáti Művelődési Házban, 2015. április 8-án és április 9-én (szerdán-csütörtökön) 10-19 óráig.

Lukácsháza Közösségi Házban: 2015. április 8-án és április 9-én (szerdán-csütörtökön)

16-19 óráig. A palackokra – a titkosság biztosítása érdekében – a leadáskor fogjuk a nevezési sorszámot felragasztani. Kérjük a gazdákat a nevezési időpont betartására, mert április 10-én előzsűrizést tartunk. A bírálatot pártatlan szakemberekből álló szakmai zsűri, a Borbarát Hölgyekből és boros gazdákból álló társadalmi zsűri fogja végezni. Díjazás: Kategóriánként az első három helyezettet díjazzuk serleggel, a minősítésekről okleveleket adunk ki. A társadalmi zsűrik kategóriánként 1-1 díjat adnak ki. A női zsűri által a legjobbnak minősített fehér és vörös bor külön díjazásban részesül.

Eredményhirdetésre és díjátadásra a bírálat és a kulturális műsor után kb. 15 órakor kerül sor. Kérünk minden boros gazdát, hogy borának/borainak nevezésével és személyes részvételével is járuljon hozzá rendezvényünk sikeréhez!

 

Szervező Bizottság

további linkek


Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek