2024. Április 25., csütörtök. Névnap: Márk

HIRDETMÉNY A TÉLI REZSICSÖKKENTÉS KORÁBBI INTÉZKEDÉSEIBEN MÉG NEM RÉSZESÜLT HÁZTARTÁSOK IGÉNYBEJELENTÉSÉRE

2018.09.06.

A 1364/2018. (VII.27.) számú Kormányhatározat (a továbbiakban: Korm. határozat) értelmében a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz - vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

A támogatás keretében a Korm. határozat alapján, háztartásonként egy darab igénybejelentés nyújtható belegkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő!

 

Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. Az igénylő személynek az adott háztartás a bejelentett lakhelye, vagy a bejelentett tartózkodási helye.

 

Háztartás: a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége. Ugyanazon címre kizárólag egy igénybejelentés nyújtható be, vagyis ha több család, külön háztartásban is lakik egy címen, abban az esetben is csak egy igénylés adható be.

 

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, így nem részesülhet ebben a támogatásban, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, azaz lakossági földgázfogyasztó vagy távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági fogyasztó.

 

Továbbá a kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

 

A benyújtott igényeket összesítjük és azt továbbítjuk a Magyar Államkincstárnak.

 

Ezt követően BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

 

  • egységes, országos adatbázist hoz létre;
  • adminisztratív vizsgálatot folytat le az igénybejelentésekkel összefüggésben;
  • BM OKF főigazgatója meghatalmazást ad a hivatásos katasztrófavédelmi szerv területi szervének, hogy – az adminisztratív vizsgálat részeként – szükség szerint további adatgyűjtést, valamint szúrópróbaszerű, helyszíni vizsgálatot végezzen.

 

Ha a helyszíni vizsgálat eredményeként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az önkormányzat szabálysértési, vagy – minősítő körülmény fennállása esetén – büntetőeljárást kezdeményez.

 

Az igénybejelentő nyilatkozat benyújtható a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatalban, illetve a Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatal Kőszegszerdahelyi Kirendeltségén ügyfélfogadási időben 2018. október 15. napjáigszemélyesen, postai úton vagy a hivataloknál elhelyezett postaládába helyezve.

 

Tájékoztatás kérhető: +36-94-568-028, +36-94-563-472 - es telefonszámokon.

 

Lukácsháza, 2018. szeptember 4.

 

                                                                                  Lukácsházi Közös Önkormányzati Hivatal

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek