2024. Április 25., csütörtök. Névnap: Márk

Falunap 2018

2018.07.16.

Szombaton megtelt a rendezvénysátor a lukácsházi falunapon. Ismét színes, tartalmas programon vehettek részt az érdeklődők.

At SZTV is forgatott a Falunapont. Idekattintva érhető el !Már kora reggeltől benépesedett a Közösségi Ház udvara, főtt a gulyás, a pörkölt, ami az idén baráti társaságok, kisebb csapatok munkájának volt köszönhető.

Az ebédhez Varga Tamás zenélt, majd kezdetét vette a kulturális műsor.

Mindenki találhatott kedvére valót. Az idén vendég volt a csíkkozmási Bojzás Néptáncegyüttes, akik a Derű néptánccsoporttal nagyon jó kapcsolatot alakítottak ki. Nemcsak a közös színvonalas műsor, a néptánc szeretete hozta össze a két csapatot, hanem a vendégek itt tartózkodása alatt is több közös program volt.

Pénteken a  kilátónál rendezett vacsorán, vasárnap pedig a Közösségi Házban rendezett programon találkoztak, ahol természetesen előkerültek a hangszerek, és egy táncház is fokozta a hangulatot.

A gyerekeket a falunapon a Széltolók együttes szórakoztatta, de habpartyzhattak is, arcfestés, légvár is várta őket.

Az általános iskolások Katy Perry számára ropták a táncot, míg az óvodások műsora a tűz jegyében zajlott, a rockysok pedig a szokásos temperamentumos bemutatóval érkeztek.

A felnőtt korosztály nagy örömmel hallgatta a kőszegi fúvósokat, mulatós zenére is tapsolhattak , amit Kothencz Lajos szolgáltatott.

A felnőtt korosztály nagy örömmel hallgatta a kőszegi fúvósokat, mulatós zenére is tapsolhattak.

Este Suzy és Jolly szórakoztatta a közönséget, majd Nagy Jonathán varázsolta el a nagyérdeműt.

A tűzijáték után pedig Tomee-buli volt a fiatalok nagy örömére. Tűzijáték Kattints rá !

Hagyományosan ezen a napon kerül átadásra a Lukácsháza Községért kitüntetés. Idén Dr. Jónás Zsigmond és a 20 éves Szent Márton kórus kapta az elismerést. Díjazták a Lukácsháza gyerekszemmel rajzpályázat alkotásait is. Varga Nikolett, Keszei Réka, Koltay Milán és Kovács Vince vehette át a megérdemelt jutalmat.

A Borbarát Hölgyek Egyesületének falunapi borparádéján megválasztották a falu vörös és fehér borát is.

A győztes vörösbor az Albert Családi Pincészetből került ki, míg a fehér borok között Schreiner Gábor bora lett az első. A legfinomabb rozénak Albert László borát tartotta a közönség.

Délelőtt villám sakkbajnokság is zajlott, melyen Bencsik Éva lett a győztes, megelőzve Kálmán Lászlót és Bencsik Zoltánt.

A szervezők ezúton köszönik meg azoknak a segítségét, akik hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Az SZTV felvételét idekattintva érheted el. 

 

kapcsolódó galériák

Eseménynaptár

Részletes naptár
HírekGaléria
developed by design2code
Együttműködő szervezetek